09.08.2016 20:59

Rienstra op de weg terug na voetblessure

Ben Rienstra tijdens de voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen. De middenvelder heeft de bal tijdens een oefenduel met SVW. (02-07-2016)
Ben Rienstra tijdens de voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen. De middenvelder heeft de bal tijdens een oefenduel met SVW. (02-07-2016)

Ben Rienstra hoopt spoedig zijn rentree te kunnen maken op het trainingsveld van AZ. De 26-jarige middenvelder moet al een maand noodgedwongen toekijken vanwege een gebroken middenvoetsbeentje.

Rienstra liep zijn blessure begin juli op toen hij tijdens een training tegen een sproeikop aantrapte. Daarna volgde een lange periode van revalideren. "Het is voor mij de langstdurende blessure die ik heb gehad", reageert Rienstra op de clubsite van AZ. "Aan de ene kant is het frustrerend om rondjes te lopen aan de andere kant van het trainingsveld en dat ik mijn ei niet kwijt kan, want mijn voldoening haal ik uit een goede training. Maar nu heb ik zowel buiten als in de gym hard getraind en sta ik er fysiek goed op. Daar pak ik dus nu mijn winst."

De middenvelder is blij dat hij binnenkort weer aan kan sluiten bij de selectie van AZ. "Ik verwacht deze week nog aan te sluiten met pass- en trapoefeningen en de warming-up. Volgende week wordt er een eindfoto gemaakt van het bot. Als die goed is, kan ik in principe weer volledig meetrainen en spelen." Rienstra is blij dat AZ goed aan het seizoen is begonnen. "De resultaten zijn goed, met name in Europa. Tegen Heerenveen was het wat minder, maar eigenlijk worden we daar bestolen."

Rienstra speelt sinds vorig jaar zomer bij de Alkmaarders, nadat hij overkwam van PEC Zwolle. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, tot 28 duels voor AZ. Rienstra was daarin goed voor één doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner