11.08.2016 19:52

Streppel wil initiatief tegen onorthodoxe ploeg

Jurgen Streppel geeft instructies aan zijn spelers tijdens het bekerduel in Rotterdam tussen Feyenoord en Willem II. (17-12-2015)
Jurgen Streppel geeft instructies aan zijn spelers tijdens het bekerduel in Rotterdam tussen Feyenoord en Willem II. (17-12-2015)

Jurgen Streppel wil tegen FC Utrecht het eigen spel spelen. Hoewel de ploeg van Erik ten Hag een voor Nederlandse begrippen onorthodox systeem speelt, wil de trainer van sc Heerenveen zelf het initiatief nemen.

"Je moet altijd rekening houden met de tegenstander, maar in grote lijnen willen we ons eigen ding doen", meent de oefenmeester op de website van de club. "Het is een ander systeem dan wij gewend zijn. Ik denk dat ze de enige club in Nederland zijn die zo speelt. Roda speelde vorig seizoen 4-4-2 met een ruit, dat zijn we ook niet gewend, maar Utrecht is het meest extreem."

Vorige week kon Streppel niet beschikken over Sam Larsson. De Zweed kampte toen met buikklachten, maar heeft nu ook last van zijn enkel. "De kans dat hij speelt is niet zo groot. Ik verwacht het niet, maar laten we hopen dat het er morgen beter uitziet." Simon Thern en Morten Thorsby zijn wel weer terug van blessures. "Gelukkig, daar wordt het weer iets breder van en dat is ook wel nodig", doelt Streppel op de selectie.

Het 2-2 gelijkspel tegen AZ van vorige week zorgde voor een goede sfeer in de groep van sc Heerenveen. "We zijn twee maanden bezig en ik heb het gevoel dat het steeds beter past en klikt. De sfeer is prima en dan helpt zo’n wedstrijd tegen AZ wel mee. AZ is een goede ploeg die al twee zware wedstrijden achter de rug had, dan sterkt zo’n resultaat wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner