13.08.2016 09:17

FC Utrecht laakt optreden leidsman Manschot

FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter geeft zijn ploeggenoten aanwijzingen in het competitieduel met PEC Zwolle. (8-8-2014)
FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter geeft zijn ploeggenoten aanwijzingen in het competitieduel met PEC Zwolle. (8-8-2014)

Bij FC Utrecht is men niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Jeroen Manschot. De Leidsman liet na om een overtreding van Lucas Bijker te bestraffen op Sébastien Haller en miste ook de overtreding van Jerry St. Juste bij de Friese gelijkmaker.

"We krijgen een onterechte goal tegen. Ik doe een stapje achteruit en wil de bal wegtikken met mijn rechterarm. En dan komt St. Juste op dat moment er vol invliegen en pakt hij me bij mijn hand", vertelt een boze Robbin Ruiter in gesprek met de NOS. "Het was in het doelgebied en dus een honderd procent overtreding. Maar de scheidsrechter zei dat hij het niet gezien had."

De doelman krijgt bijval van zijn trainer. "De scheidsrechter zat niet helemaal goed. Zijn hand wordt naar achteren getrokken", doelde de oefenmeester van FC Utrecht op de overtreding van St. Juste op zijn keeper. "En ik zag een duidelijke penaltysituatie." Toch baalde Ten Hag dat zijn ploeg de wedstrijd niet over de streep trok.

"We hebben een prima wedstrijd gespeeld. We hadden de drie punten verdiend maar we hebben ze niet." Het optreden van Manschot had daar mee te maken, maar daar alles aan ophangen, gaat Ten Hag te ver. "Je moet niet naar de arbitrage kijken, je moet bij jezelf blijven. Maar hij speelt wel een rol. Dat is duidelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner