13.08.2016 11:31

Dyrestam hoopt op basisplek tegen Go Ahead

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Juliana 31, ter voorbereiding op het seizoen 2016/2017, dribbelt de Zweedse verdediger met de bal aan de voet. (09-07-2016)
Tijdens de oefenwedstrijd tegen Juliana 31, ter voorbereiding op het seizoen 2016/2017, dribbelt de Zweedse verdediger met de bal aan de voet. (09-07-2016)

Mikael Dyrestam lijkt dit seizoen door te breken bij NEC. De verdediger werd afgelopen winterstop overgenomen van het Noorse Aalesunds FK, maar had te maken met veel concurrentie. Dit jaar hoopt hij de hooggespannen verwachtingen waar te maken.

Tegen PEC Zwolle (1-1) begon Dyrestam als wissel, maar als NEC het zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles opneemt, hoopt de Zweed te mogen starten. "Je weet het nooit, want op de trainingen wordt er veel gewisseld tussen het eerste en het tweede team. Maar ik viel lekker in tegen PEC en hopelijk sta ik er nu in", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

In de eerste wedstrijd bekleedde hij de positie van linkervleugelverdediger."Ik ben geen echte linksback. Ik speel het liefst centraal in de defensie, maar ik begrijp dat de twee die er nu staan daar spelen. Ik kan ook nog rechtsback spelen. Vorig seizoen had ik weinig kans, maar was ik ook niet helemaal fit, toen ik hier aan kwam."

Door de vele wisselingen in de selectie ziet Dyrestam dat NEC nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is. "We hebben een nieuw team. We moeten nog elkaars kwaliteiten leren kennen. Maar het gaat beter en beter. De trainer zit er bovenop. Hij zorgt dat we gefocust zijn en dat hebben we ook nodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner