14.08.2016 09:38

Pastoor houdt vast aan doelstelling handhaven

Alex Pastoor heeft er zin in. Zijn Sparta Rotterdam staat bovenaan in de Jupiler League en neemt het in speelronde 29 op tegen FC Oss. (04-03-2016)
Alex Pastoor heeft er zin in. Zijn Sparta Rotterdam staat bovenaan in de Jupiler League en neemt het in speelronde 29 op tegen FC Oss. (04-03-2016)

Sparta won met maar liefst 0-3 op bezoek bij PEC Zwolle. Toch blijft trainer Alex Pastoor nuchter. Hij weet dat de competitie nog lang is en houdt aan zijn doelstelling vast.

"Handhaven, dat is de doelstelling. Daar laten we het voorlopig bij. De komende drie jaar moet Sparta in de Eredivisie blijven en daar gaan we alles aan doen", liet de trainer weten in gesprek met de NOS.

Het jonge talent Rick van Drongelen maakt indruk bij de Rotterdammers. Pastoor genoot van de pas zeventienjarige verdediger: "Goed genoeg, is oud genoeg. We hebben er zelfs nog eentje van zeventien", doelde Pastoor op invaller Sherel Floranus. "Dat zijn mooie producten van de Sparta-opleiding. Het zijn kinderen, maar ze zijn zo goed en hebben zo'n attitude. Dan moet je ze ook de kans geven."

Thomas Verhaar, topscoorder van het vorige seizoen is weer op zijn weg terug na blessureleed. De aanvallende middenvelder zat zaterdag bij de wedstrijdselectie, maar Pastoor durfde het nog niet aan hem in te brengen. "Dan heb je als invaller in de slotfase kans dat na een paar minuten alle seinen weer op rood staan en het schuim op je mond staat, zoals bij het paard van Sinterklaas. Daarom hebben we dat maar niet gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner