14.08.2016 16:20

Go Ahead Eagles en NEC spelen gelijk

Dario Dumić (r.) probeert tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - NEC Leon de Kogel (l.) van de bal te krijgen. (14-08-2016)

Go Ahead Eagles en NEC hebben in een vermakelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren gingen met een voorsprong de rust in, gaven deze na rust uit handen, maar namen uiteindelijk toch een punt mee naar Nijmegen.

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning kon in eigen huis niet beschikken over de geblesseerde Xandro Schenk. De verdediger werd vervangen door Kenny Teijsse. Lars Lambooij keerde wel terug in de basisopstelling. Dat ging ten koste van rechtsback Joey Groenbast, die genoegen moest nemen met een plaatsje op de bank. Bij de bezoekers uit Nijmegen had trainer Peter Hyballa geen plaats voor Robin Buwalda en Stefan Mauk. Zij werden vervangen door Mikael Dyrestam en Julian von Haacke.

Beide ploegen begonnen fel aan het duel in Deventer. De eerste grote kans was voor NEC Nijmegen. Teijsse ging gruwelijk in de fout, maar Kévin Mayi faalde oog in oog met doelman Theo Zwarthoed. Even later was de keeper van Go Ahead weer alert op een schot van diezelfde Mayi. Aan de andere kant deelden de gastheren wat speldenprikjes uit via Leon de Kogel, maar de spits had zijn vizier in het eerste bedrijf nog niet op scherp staan. Mayi liet vervolgens aan de overkant zien dat toch wel te hebben. Op aangeven van Quincy Owusu-Abeyie bracht de Franse aanvaller zijn ploeg alsnog op een 0-1 voorsprong. Daarna vond NEC het voor de eerste helft wel best en bleek Go Ahead niet machtig genoeg om kansen te creëren.

In de tweede helft pakte Go Ahead Eagles de gasten uit Nijmegen stevig bij de keel. Dat resulteerde direct in de gelijkmaker. Sander Duits haalde hard uit en NEC-doelman Joris Delle moest een antwoord schuldig blijven. Niet veel later stond de thuisploeg ook op voorsprong. Rechtsbuiten Henrik Ojamaa schoot hard raak in de linkerbovenhoek. NEC leek daarna klaar voor de sloop, maar kwam uit het niets toch op 2-2. Verdediger Dario Dumić stuurde Mayi de diepte in en de spits prikte de bal keurig achter doelman Zwarthoed. In de slotfase kreeg Randy Wolters nog een levensgrote kans op de 3-2, maar oog in oog met Delle faalde hij.

Door het gelijkspel heeft Go Ahead Eagles het eerste punt van dit seizoen binnen. NEC Nijmegen heeft na twee speelronden twee punten bij elkaar gevoetbald.

Door: Bob van Dijk