15.08.2016 19:03

Van Aken weer fit: "Tja, dat was gewoon pech"

Verdedigers Joël Veltman (l.) en Joost van Aken komen elkaar tegen op het middenveld tijdens sc Heerenveen - Ajax. (20-04-2016)
Verdedigers Joël Veltman (l.) en Joost van Aken komen elkaar tegen op het middenveld tijdens sc Heerenveen - Ajax. (20-04-2016)

SC Heerenveen kent een teleurstellende start van de Eredivisie. De Friezen speelden twee keer gelijk, maar verdediger Joost van Aken heeft wel kunnen genieten van de eerste competitieduels. "Ik ga de goede kant op."

Van Aken was lang geblesseerd, maar maakte tegen AZ (2-2) en FC Utrecht (2-2) de volledige negentig minuten vol. De 22-jarige centrale verdediger kampte sinds mei 2015 met een zware hamstringblessure en kwam pas in november weer in actie voor Heerenveen. Ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep vervelend voor Van Aken. Door een enkelkwetsuur stond hij een aantal wedstrijden aan de kant.

"Vorig jaar is absoluut niet verlopen zoals ik had gehoopt', aldus Van Aken tegenover Voetbal International. De verdediger speelde vorig seizoen nog twintig wedstrijden, maar deed dat vooral tijdens de tweede seizoenshelft. "Ook na de winterstop merkte ik dat ik af en toe nog last had. En die enkelblessure in deze voorbereiding... Tja, dat was gewoon pech. Een bedrijfsongevalletje, daar kun je niet veel aan doen."

Van Aken is vastbesloten om dit seizoen meer te laten zien bij Heerenveen en is inmiddels weer volledig fit. "Ik ga de goede kant op. Tegen FC Utrecht merkte ik al dat ik weer een stukje fitter was dan de week ervoor. Het is wat dat betreft goed om wedstrijden te spelen en ik ga ervan uit dat ik dat dit keer het hele seizoen ga doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner