15.08.2016 20:18

Koch: "Daarom ben ik blij met deze kans"

Menno Koch tijdens de training van PSV op Gran Canaria. (05-01-15)
Menno Koch tijdens de training van PSV op Gran Canaria. (05-01-15)

Menno Koch is blij met zijn tijdelijke overstap van PSV naar FC Utrecht. De verdediger wordt voor één seizoen verhuurd aan de club uit de Domstad en hoopt daar eindelijk aan spelen toe te komen.

De 22-jarige verdediger zat afgelopen seizoen dicht tegen het eerste elftal van PSV aan, maar trainer Phillip Cocu liet hem zijn wedstrijden spelen bij de beloften in de Jupiler League. Koch wil dit seizoen minuten maken in de Eredivisie en denkt daar bij FC Utrecht op de juiste plaats te zijn. "Het is voor mij belangrijk om wedstrijden op eredivisieniveau te gaan spelen”, laat Koch weten op de clubwebsite van de Eindhovenaren. "Dat is bij PSV moeilijk op dit moment. Bij FC Utrecht is de kans groter en daarom ben ik blij met deze kans."

Het is niet de eerste verhuurperiode voor Koch. De verdediger werd aan het begin van het seizoen 2014/2015 uitgeleend aan NAC Breda, maar speelde daar slechts negen wedstrijden. Koch liep al snel een zware knieblessure op en keerde voor zijn revalidatie terug naar Eindhoven. Marcel Brands, technisch manager van PSV, is tevreden met de tijdelijke transfer van de mandekker. "Voor de ontwikkeling van Menno is dit een goede stap. We gaan hem met veel interesse volgen bij FC Utrecht", aldus Brands.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner