15.08.2016 21:40

Pröpper: "Zes punten. Wat wil je nog meer?"

Op snelheid probeert Davy Pröpper (l.) Ron Vlaar (r.) van zich af te schudden tijdens PSV - AZ. (14-08-2016)
Op snelheid probeert Davy Pröpper (l.) Ron Vlaar (r.) van zich af te schudden tijdens PSV - AZ. (14-08-2016)

Volgens Davy Pröpper valt er de komende tijd nog genoeg te verbeteren aan het spel van PSV. De Eindhovenaren wonnen zondag met 1-0 van AZ, maar Pröpper had tijdens de wedstrijd graag vaker de bal gehad.

In het duel met AZ viel vooral het lage baltempo in de opbouw van PSV op. "Ja, af en toe wel. Dan sta je vrij, dan moet het snel, want anders sta je niet meer vrij natuurlijk", verzucht Pröpper in gesprek met FOX Sports. Volgens de 24-jarige middenvelder moet dat de komende tijd anders. "Dus dat inspelen kan nog meer, ja. Het ging de hele wedstrijd zo, dat het net te lang duurde. We creëerden wel mogelijkheden, maar het kan nog veel beter."

PSV wist desondanks wel 'gewoon' met 1-0 te winnen in het eigen Philips Stadion. Dat was mede te danken aan de tactische ingreep van trainer Phillip Cocu, die Daniel Schwaab als extra verdediger in het veld bracht tegen de twee spitsen van AZ. Net als tegen FC Utrecht werkte die omzetting uitstekend. "Het heeft ons vaak over de streep getrokken. Daar geloven we in. Ik denk dat het heel goed staat, daardoor creëren zij heel weinig. We hebben er nu twee gespeeld en zes punten. Wat wil je nog meer? Altijd lekker om zo te beginnen", aldus Pröpper.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner