15.08.2016 22:30

Spierings maakt indruk: "Had geweldige rol"

Bram van Polen (l.) probeert tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam Stijn Spierings (r.) af te stoppen. (13-08-2016)
Bram van Polen (l.) probeert tijdens de competitiewedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam Stijn Spierings (r.) af te stoppen. (13-08-2016)

Stijn Spierings maakte zaterdagavond zijn Eredivisie-debuut voor Sparta Rotterdam. De twintigjarige middenvelder maakte tegen PEC Zwolle (0-3) een uitstekende indruk. Trainer Alex Pastoor was blij met de prestatie van Spierings: "Stijn heeft een geweldige rol vervuld."

De middenvelder gaf tweemaal de beslissende pass en was daarmee van grote waarde voor de zege van Sparta in Zwolle. Niemand had Spierings in de basis verwacht, maar Pastoor was na afloop vanzelfsprekend tevreden met zijn keuze. "We doen geen ondoordachte dingen. Maar als je iemand als verrassing brengt, kan je alleen maar hopen dat diegene het op deze manier invult", laat de oefenmeester weten aan het Algemeen Dagblad.

Spierings stelde Loris Brogno met een zeer fraai hakje in staat om Sparta op voorsprong te schieten en in de tweede helft gaf hij de beslissende pass aan Craig Goodwin voor de 0-2. "Stijn heeft een geweldige rol vervuld. Op het moment dat hij aan de bal was, kwam er meestal een vervolg dat direct voor gevaar zorgde."

Spierings werd in januari door Sparta gehuurd van AZ, maar nam hem deze zomer definitief over. De middenvelder hoefde niet te rekenen op een nieuw contract bij de Alkmaarders. Hij tekende een eenjarig contract bij de kampioen van de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner