16.08.2016 09:17

Waterreus hoopt op snel vertrek Van Oostveen

Ronald Waterreus verzorgt de analyse tijdens een oefeninterland tussen Engeland en Nederland. Oranje wint met 1-2 op Wembley. (29-03-2016)
Ronald Waterreus verzorgt de analyse tijdens een oefeninterland tussen Engeland en Nederland. Oranje wint met 1-2 op Wembley. (29-03-2016)

Ronald Waterreus pleit voor een onmiddellijk opstappen van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB. De oud-doelman is hoogst verbaasd over het snelle vertrek van Dick Advocaat als rechterhand van bondscoach Danny Blind. "Dit laat je je als grote baas toch niet welgevallen?"

"Na de mislukte aanstelling van Hiddink is Bert van Oostveen alleen maar bezig met het aanleggen van noodverbanden", schrijft Waterreus in zijn column in Voetbal International. De oud-doelman van PSV hoopt op een snel vertrek van de bewindsman. "Hij breit dingen recht die niet recht te breien vallen. Want het verhaal Advocaat staat natuurlijk niet op zichzelf. Het staat symbool voor het wanbeleid dat gevoerd wordt bij de KNVB."

Advocaat functioneerde slechts drie maanden als assistent bij Oranje, maar liet weten zich niet goed te voelen bij een bijrol. Volgens Waterreus had Van Oostveen moeten ingrijpen. "Kennelijk slaagt Van Oostveen er niet in goede keuzes te maken en om mensen voor zich te winnen. Als zo'n Advocaat je toch opbelt met de mededeling dat hij er na drie potjes mee ophoudt, dan ga je daar als directeur, ongeacht welke clausule dan ook, toch dwars voor liggen? Dit laat je je als grote baas toch niet welgevallen?"

"Mijn hoop is gevestigd op Hans van Breukelen", vervolgt Waterreus. "Hij kan twee dingen doen: eenvoudigweg een nieuwe assistent aanstellen. Of écht schoon schip maken. Ofwel: een volledig nieuwe staf samenstellen waarin mensen zich solidair verklaren met elkaar en van wie de komst breed gedragen wordt. Ik zou gaan voor optie twee. Zonder Van Oostveen als hoofdverantwoordelijke, dat lijkt me inmiddels onvermijdelijk. Het kan niet anders dat hij, na de zoveelste miskleun, zelf nu ook wel inziet dat zijn aanblijven ongeloofwaardig is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner