20.08.2016 14:37

Černý: "Zit niet helemaal lekker in mijn vel"

Vaclav Černý hoopt zo snel mogelijk weer minuten te maken in het eerste elftal van Ajax. De aanvaller speelde vrijdagavond met het beloftenelftal van de Amsterdammers tegen FC Den Bosch en was daarin goed voor een hattrick. Černý: "Dit had ik echt nodig."

Jong Ajax won vrijdagavond met 5-2 van FC Den Bosch en Černý was driemaal trefzeker. De Tsjechische aanvaller begon dit seizoen bij het eerste elftal, maar maakt de laatste tijd geen deel meer uit van de wedstrijdselecties van trainer Peter Bosz. Voor Černý zit er niets anders op dan indruk te maken in de Jupiler League.

"Dit had ik echt nodig", vertelt Černý op het digitale thuis van Ajax. "Een goed resultaat, maar voor mezelf ook mooi. Mijn eerste hattrick voor Ajax, die telt. Ik heb altijd goals en assists nodig, maar nu extra. Ik zit momenteel niet helemaal lekker in mijn vel. Dit zou wel eens een goede impuls kunnen zijn.'

Černý wil zo snel mogelijk weer minuten maken in de hoofdmacht van Ajax. "Natuurlijk zit ik liever bij Ajax 1, dat is duidelijk. Maar als dat niet kan, wil ik mezelf bij Jong laten zien. Als ik positief kijk, heb ik negentig minuten gespeeld op een goed niveau als de Jupiler League. Het is opnieuw gelukt mezelf te laten zien. Daarmee wil ik de trainers tonen dat ik in Ajax 1 wil spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner