20.08.2016 22:36

NEC pakt eerste driepunter in nieuwe seizoen

Reagy Ofosu (l.) loopt samen met Janio Bikel (r.) juichend weg nadat hij NEC Nijmegen op 2-1 heeft gezet tegen sc Heerenveen. (20-08-2016)

NEC kan na een zwaarbevochten overwinning op sc Heerenveen de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. De ploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong en hield na de tweede keer stand in eigen huis: 2-1.

Na wat aftasten ging het snel op en neer in De Goffert. Arber Zeneli noteerde de eerste kans, toen hij vanaf de zijlijn de bovenkant van de lat raakte met een boogbal. NEC kroop wat meer uit de schulp na het eerste kwartier en kwam zowaar op een 1-0 voorsprong. Het verdedigingsduo hielp elkaar bij een vrije trap; Dario Dumić kopte raak na een voorzet van Wojciech Golla. Lang kon NEC echter niet genieten van de voorsprong, want vier minuten na de 1-0, in de 36e minuut, kopte Pelle van Amersfoort met zijn eerste Eredivisie-goal sc Heerenveen naar 1-1.

NEC kende een vliegende start van de tweede helft. Kévin Mayi lanceerde zichzelf, sprintte Joost van Aken voorbij alsof hij er niet stond, maar stuitte in de zestien op Erwin Mulder. De Nijmegenaren werden uiteindelijk wél beloond voor het goede spel. Reagy Ofosu had vanaf rechts een mooie solo in huis en werkte in de zestien uiteindelijk af met links: 2-1. SC Heerenveen erkende de problemen en Jurgen Streppel bracht al snel de van een blessure herstelde Sam Larsson. Het spel van de Friezen werd beter, maar doelman Joris Delle werd nauwelijks meer in de problemen gebracht.

NEC hield stand in eigen huis en pakte zo de eerste driepunter van het seizoen. De ploeg heeft uiteraard nog een lange weg te gaan, maar werkt aan het vertrouwen via de overwinning op sc Heerenveen. De formatie uit Friesland wacht na drie speelrondes nog steeds op de eerste overwinning en raakt nu al achterop in de strijd om Europees voetbal.

Door: Jos Boesveld