21.08.2016 16:22

Go Ahead Eagles laat punt uit handen glippen

Loris Brogno, Ryan Sanusi, Florian Pinteaux, Zakaria El Azzouzi, Rick van Drongelen en Michiel Breuer vieren de gescoorde penalty van eerstgenoemde speler in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. (21-08-2016)

Go Ahead Eagles leek tegen Sparta op weg naar het tweede punt van dit seizoen. Toch ging het vijf minuten voor tijd alsnog mis op de zondagmiddag. Loris Brogno schoot de penalty raak en bezorgde Sparta de drie punten: 1-0.

Sparta begon beter aan het duel van promovendi. De Rotterdammers kregen via Stijn Spierings en Zakaria el Azzouzi direct kansen op de openingstreffer. Go Ahead Eagles stapelde fout op fout en worstelde vooral met zichzelf in de eerste helft. Er kwam nog meer slechts nieuws voor trainer Hans de Koning. Na ruim twintig minuten spelen ging Xandro Schenk op de grond zitten. De verdediger kreeg last van zijn hamstring, een blessure die hem vorige week aan de kant hield. Een flinke streep door de rekening van De Koning.

Langzaamaan kwam de ploeg uit Deventer iets beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen kwam Go Ahead niet. Een kopbal van Sander Fischer was het enige wapenfeit van de uitploeg. Vlak voor rust was daar nog één keer Sparta. Na een uitstekende aanval gaf Spierings de bal aan El Azzouzi. De spits kapte en draaide en vond zo de ruimte voor het schot, maar de paal stond een treffer in de weg.

Sparta leek met de 0-0 geen genoegen te nemen. De Rotterdammers kwamen namelijk sterk uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten kreeg El Azzouzi zijn derde kans van de wedstrijd. De spits werd goed vrijgespeeld door Mart Dijkstra, maar oog-in-oog met doelman Theo Zwarthoed schoot de Rotterdammer wild over.

Ook in de tweede helft moest De Koning noodgedwongen wisselen. Robin van der Meer kreeg ongelukkig de elleboog van Denzel Dumfries in zijn oog en raakte buiten bewustzijn. Joey Groenbast moest de wedstrijd uitspelen. Sparta was op zoek naar de voorsprong, maar de mannen van Alex Pastoor hadden moeite om de Go Ahead-muur te beslechten. Zo leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen totdat Brogno onderuit werd gehaald in de zestien door Sander Fischer. De aanvaller benutte het buitenkansje zelf vanaf elf meter: 1-0. Go Ahead kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar het afstandsschot van Joey Suk ging net over.

Zaterdagavond wacht het volgende duel voor Sparta, dat nu zes punten heeft. Dan nemen de Rotterdammers het in Enschede op tegen FC Twente. Eén dag later rolt de bal weer voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer neemt het in eigen huis op tegen Ajax.

Door: Ilona van der Werf