21.08.2016 11:39

FC Groningen verrast met rechtsback Antonia

Jarchinio Antonia (r.) probeert de bal te spelen, maar Bas Kuipers (l.) snelt aan zijn zijde en wil de Groninger inhalen. (13-08-2016)
Jarchinio Antonia (r.) probeert de bal te spelen, maar Bas Kuipers (l.) snelt aan zijn zijde en wil de Groninger inhalen. (13-08-2016)

Om de dramatische seizoenstart te doorbreken heeft trainer Ernest Faber de basisopstelling van FC Groningen flink omgegooid. De meest verrassende speler is Jarchinio Antonia, die op papier als rechtsback is opgesteld. De rest van de Groningse defensie is ook omgegooid.

Sergio Padt staat nog steeds op doel, maar Etiënne Reijnen, Yoëll van Nieff en Hedwiges Maduro zijn geslachtofferd voor het duel met FC Twente. Samir Memišević maakt zijn basisdebuut voor zijn nieuwe werkgever, de Australiër Jason Davidson debuteert voor FC Groningen. De oud-speler van Heracles Almelo wordt door de Eredivisionist gehuurd. Oussama Idrissi krijgt een plek in de aanval, aangezien Antonia naar achteren is geschoven.

Ook FC Twente is nog puntloos in de Eredivisie, maar de club heeft weinig smaken om de basisopstelling te veranderen. Voorin is de enige wissel ten opzichte van de vorige wedstrijd van FC Twente. Enes Ünal vervangt Jari Oosterwijk, die tegen Feyenoord de enige treffer van de Tukkers in het nieuwe seizoen van de Eredivisie scoorde. Ook huurling Yaw Yeboah krijgt wederom speeltijd vanaf het begin.

De wedstrijd is vanaf 12.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner