22.08.2016 16:16

NEC'er Ofosu droomt van Hamburger SV

Reagy Ofosu bedankt een teamgenoot voor de pass na zijn gemiste kans namens NEC tegen sc Heerenveen. (20-08-2016)
Reagy Ofosu bedankt een teamgenoot voor de pass na zijn gemiste kans namens NEC tegen sc Heerenveen. (20-08-2016)

Reagy Ofosu hoopt in de toekomst terug te keren bij Hamburger SV. De aanvaller van NEC Nijmegen werd geboren in het Duitse Hamburg en speelde ook in de jeugdopleiding van HSV, maar een debuut bleef uit.

"Het is voor iedereen een droom om te spelen in je eigen stad voor je eigen club", aldus Ofosu op de clubsite van de Nijmegenaren. "Ik heb vanuit de jeugdacademie en het tweede team destijds wel eens meegetraind met het eerste team, maar de selectie was toen zo sterk met spelers als Mladen Petrić en Paolo Guerrero dat ik wist dat het lastig zou worden om door te breken."

"Via Ingolstadt belandde ik op het derde niveau bij Chemnitzer, waar ik gelukkig wel aan spelen toekwam en de stap kon maken naar Grödig", vervolgt de Duitser. "Daar heb ik blijkbaar de aandacht verdiend, want ineens ging het snel. Peter Hyballa kende blijkbaar mijn naam al en toen NEC interesse in mij toonde was het in een paar dagen geregeld. De klik met de trainer is goed. Hij weet precies wat ik nodig heb om te presteren. Dat betekent dat hij me ook best wel eens boos mag maken. Daarmee pusht hij me tot de limiet, om alles te blijven geven. Dat is toch wel de kracht van deze trainer, dat hij precies weet hoe hij het uiterste uit zijn spelers moet halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner