24.08.2016 19:33

De Koning moet gaan improviseren in defensie

Hans de Koning is zichtbaar niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Go Ahead Eagles verliest op Het Kasteel van Sparta. (21-08-2016)
Hans de Koning is zichtbaar niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Go Ahead Eagles verliest op Het Kasteel van Sparta. (21-08-2016)

Go Ahead Eagles moet het in de thuiswedstrijd tegen Ajax doen zonder twee geblesseerde verdedigers. Trainer Hans de Koning kan geen beroep doen op Robin van der Meer en Xandro Schenk, die allebei rust moeten houden.

Schenk viel in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-0, verlies) al in de 24ste minuut uit vanwege een hamstringblessure. De 23-jarige verdediger liep een verrekking op en moet de komende tijd noodgedwongen rust houden. Voorafgaand aan het duel was Schenk al een twijfelgeval, maar De Koning besloot om de mandekker toch op te stellen. Norichio Nieveld was zijn vervanger in Rotterdam.

Van der Meer kwam ook niet ongeschonden uit het duel op Het Kasteel. De 21-jarige linksback kreeg tegen Sparta een trap in zijn gezicht en was een paar minuten buiten bewustzijn. Van der Meer heeft een lichte hersenschudding opgelopen en trainde woensdag apart van de selectie. De technische staf van Go Ahead Eagles neemt geen enkel risico met de oud-speler van ADO en laat hem buiten de selectie voor het duel met Ajax. Joey Groenbast lijkt zijn meest logische vervanger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner