24.08.2016 22:10

Ten Hag: "Sébastien is speler voor de top"

Sébastien Haller (l.) heeft zijn ploeg zojuist op schitterende wijze met een halve omhaal op voorsprong geschoten: 1-0. (13-03-2016)
Sébastien Haller (l.) heeft zijn ploeg zojuist op schitterende wijze met een halve omhaal op voorsprong geschoten: 1-0. (13-03-2016)

FC Utrecht rekent nog altijd op een vertrek van Sébastien Haller. De spits staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar de Fransman wil Utrecht alleen verlaten als 'het juiste avontuur' zich aandient.

De transfermarkt is nog één week geopend en daarmee lijkt de tijd te dringen voor Haller. Volgens Voetbal International ervaart de spits dat zelf echter niet zo. De 22-jarige Fransman zou het zelf 'geen straf' vinden om nog een seizoen bij FC Utrecht te spelen. Trainer Erik ten Hag is blij met de opstelling van Haller, die de club pas wil verlaten als hij zich duidelijk sportief kan verbeteren.

"Ik bepaal het hier niet alleen, maar zeven miljoen voor Haller vind ik veel te weinig", zegt Ten Hag in gesprek met Voetbal International. "Sébastien is een speler voor de top." De oefenmeester en technisch manager van Utrecht hoopt de spits te kunnen behouden, maar beseft dat een transfer nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Haller maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Auxerre naar Utrecht. In zijn eerste half jaar scoorde hij elf keer in zeventien wedstrijden namens de Domstedelingen. Het afgelopen seizoen liet de Franse spits zien geen eendagsvlieg te zijn: met zeventien goals in 33 wedstrijden eindigde hij op de vijfde plaats op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner