28.08.2016 10:14

Jongste ooit: "Prachtig, een droom natuurlijk"

Anouar Hadouir (l.) en Doğucan Haspolat (r.) zetten Karim El Ahmadi (m.) van de bal. Haspolat is vooralsnog de jongste speler die ooit speelde in de Eredivisie. (27-08-2016)
Anouar Hadouir (l.) en Doğucan Haspolat (r.) zetten Karim El Ahmadi (m.) van de bal. Haspolat is vooralsnog de jongste speler die ooit speelde in de Eredivisie. (27-08-2016)

Tijdens Feyenoord - Excelsior volgde een uniek moment in de Eredivisie-geschiedenis. De zestienjarige Doğucan Haspolat kwam in het veld en is daarmee de eerste speler uit het geboortejaar 2000 die minuten maakte op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

"Prachtig, een droom natuurlijk", reageerde de jonkie verheugd na de wedstrijd. Excelsior ging er weliswaar met 1-4 vanaf, maar het officiële debuut pakt Haspolat niemand meer af. "De eerste speler die geboren is in 2000 toch? Ja, dat wist ik. We hadden er niet over gesproken. Ik wilde het zo snel mogelijk en ben er hard voor blijven werken. Ik zie dit wel als een beloning."

Haspolat kijkt in de mixed-zone, waar de media gretig wachtten, terug op het moment van zijn invalbeurt. "Bij 4-1 mocht ik met twee andere spelers warm gaan lopen. Toen dacht ik maar één ding: ik wil invallen. Toen ik het seintje kreeg om me klaar te maken, begreep ik het meteen. Ik speel vanaf mijn vijfde bij Excelsior, mijn idolen spelen hier. En daar speel ik nu mee samen, Ryan Koolwijk en Luigi Bruins. Ik ben ballenjongen geweest bij Bruins, nu spelen we samen in een ploeg."

Wat de toekomst brengt voor de jonge voetballer is nog onbekend. "Ik wil bij de selectie blijven en alles meepikken wat kan. De nederlaag was jammer, maar ik ben wel een beetje vrolijk. Dit is een bijzonder moment, dat vier ik vanavond wel even met mijn familie." Door de nederlaag zakt Excelsior hoogstwaarschijnlijk terug naar de middenmoot, Feyenoord blijft ongeslagen na vier wedstrijden in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner