28.08.2016 17:34

Padt stopt strafschop: "Slimmigheidje denk ik"

Sergio Padt speelde zondagmiddag een cruciale rol bij de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen. Met meerdere reddingen hield de doelman zijn been op de ploeg. De belangrijkste redding verrichte hij vlak voor rust, toen hij een strafschop van Luuk de Jong keerde.

In gesprek met FOX Sports vertelt Padt waarom hij vermoedde dat De Jong de penalty door het midden zou schieten. "Hij heeft twee jaar geleden een penalty gemist en destijds kwam ik hem in de rust tegen. Ik zei toen: 'Een keeper blijft nooit staan.' Dat heb ik onthouden en nu bleef ik staan en pakte de bal. Slimmigheidje denk ik."

FC Groningen speelde een groot deel van de wedstrijd met een man minder. Juninho Bacuna kreeg al in de eerste helft een tweede gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. "We hebben heel weinig tegen kunnen doen, maar na zo'n rode kaart weet je dat je voor een punt moet gaan. Dat is het maximaal haalbare en als ik zie hoe hard iedereen heeft gevochten, kunnen we alleen maar trots zijn."

Door het gelijkspel is FC Groningen na vier speelrondes van de nul af. De Groningers kunnen over twee weken tegen Sparta Rotterdam proberen de eerste zege van het seizoen te boeken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner