28.08.2016 19:57

De Jong ziet gemiste strafschop als keerpunt

Luuk de Jong wist PSV vanaf elf meter niet voorbij FC Groningen te schieten (0-0). De misser van de spits bleek een dure, want de Eindhovenaren wisten de Groningse muur niet meer te breken.

De aanvoerder van PSV kreeg vanaf elf meter de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten. "Je krijgt een penalty en je wilt hem graag maken natuurlijk.Dan sta je voor tegen tien man. Dat was een heel groot keerpunt geweest in de wedstrijd, maar dat gebeurde niet. Dan moet je op blijven boksen tegen die muur van Groningen."

"Ik ga achter die bal staan en wil hem graag scoren. Ik dacht dat Padt de hoek in ging, maar dat deed hij niet. Dan keert hij hem", aldus de Jong voor de camera van de NOS. Doelman Sergio Padt bleef staan, terwijl De Jong de bal door het midden schoot.

De Jong wil zelf weer graag aanleggen vanaf elf meter, maar trainer Phillip Cocu wil zijn spits van het lijstje halen. Het was al zijn vijfde misser in het shirt van PSV. "Als 'ie nou twee keer achter elkaar niet erin wilt, dan moet je niet bang zijn om weer een keer achter de bal te gaan staan. Het is logisch dat wanneer ik een penalty mis, dat iemand anders hem mag nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner