31.08.2016 12:08

Antonia laat contract ontbinden bij Groningen

FC Groningen-speler Jarchinio Antonia (l.) in duel met Feyenoord-speler Lucas Woudenberg (r.). (07-08-2016)
FC Groningen-speler Jarchinio Antonia (l.) in duel met Feyenoord-speler Lucas Woudenberg (r.). (07-08-2016)

Jarchinio Antonia is per direct vertrokken bij FC Groningen. De Eredivisie-club heeft besloten om op de laatste dag van de transfermarkt het contract op initiatief van de vleugelaanvaller te ontbinden. Antonia werd onlangs tegen FC Twente (3-4 nederlaag) nog als rechtsback gebruikt.

In 2014 maakte Antonia de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Groningen. In zijn eerste seizoen kwam de rappe buitenspeler tot 27 competitiewedstrijden en twee doelpunten. Daarna ging het steeds minder met de aanvaller. Het afgelopen seizoen kwam hij zeventien keer in actie, waarvan negenmaal als basisspeler. Scoren deed hij niet voor de Groningers. Afgelopen weekend kreeg Antonia tegen PSV al geen speelminuten meer.

Het contract van de aanvaller liep nog door tot de zomer van 2017. In 2014 legde Groningen een kleine 300.000 euro op tafel voor Antonia. "Ik heb het niet het gevoel dat ik heel veel ga spelen en daarom is dit de beste stap voor mij en voor FC Groningen. Het is jammer dat het zo loopt. Ik heb vorig seizoen een rottige periode gehad, maar heb de afgelopen twee jaar ook mooie dingen meegemaakt", vertelt de speler aan Dagblad van het Noorden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner