02.09.2016 09:27

Denswil: "Ricardo heeft zich goed aangepast"

Club Brugge-speler Stefano Denswil (r.) helpt Igor de Camargo (l.) van Standard Luik met opstaan. (06-04-2015)
Club Brugge-speler Stefano Denswil (r.) helpt Igor de Camargo (l.) van Standard Luik met opstaan. (06-04-2015)

Stefano Denswil ziet dat Ricardo van Rhijn zich op vlotte wijze heeft weten aan te passen bij Club Brugge. De centrale verdediger hoopt dat Van Rhijn zijn topniveau uit zijn beginjaren bij Ajax weer kan evenaren.

"Het vertrouwen is er dat hij hier het niveau uit zijn beste periode bij Ajax gaat halen", vertelt Denswil in gesprek met Voetbal International. "Ricardo heeft zich goed aangepast." Beide verdedigers speelden gezamenlijk bij Ajax, waar ze allebei vanuit de jeugd doorstroomden naar het eerste elftal. Hoewel ze als talentvolle spelers werden beschouwd, moesten Denswil en Van Rhijn toch vertrekken uit Amsterdam.

Michel Preud’homme zette Denswil tot nu toe in alle officiële wedstrijden van dit seizoen in de basis. "Nadat ik vorig jaar oktober mijn rentree had gemaakt na een knieblessure, heb ik voor het eerst in Brugge een heel lange periode alles gespeeld. Dat is heel belangrijk geweest." In die periode had de centrale verdediger een belangrijk aandeel in het binnenslepen van het kampioenschap.

Club Brugge speelt dit jaar in de Champions League en zal Denswil zijn rentree gaan maken in het miljoenenbal. De Belgen delen een groep met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. "Ik kijk er enorm naar uit. Ik weet wat er op dat niveau bij komt kijken. Zoals ook de meeste jongens van Club veel Europese ervaring hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner