07.09.2016 09:37

Tighadouini zet zinnen op terugkeer in Málaga

Adnane Tighadouini begint aan een dribbel tijdens het competitieduel Espanyol - Málaga. (21-11-2015)
Adnane Tighadouini begint aan een dribbel tijdens het competitieduel Espanyol - Málaga. (21-11-2015)

Adnane Tighadouini komt dit seizoen op huurbasis uit voor Vitesse, maar snapt niet dat zijn eigenlijke werkgever Málaga CF hem zo graag kwijt wilde deze zomer. De vleugelaanvaller maakte in 2015 de overstap naar Spanje en hoopt zijn contract gewoon uit te dienen.

Tighadouini maakte furore voor NAC Breda en zag zijn goede spel vorig jaar beloond worden met een transfer naar de Primera División. Hij tekende een contract tot medio 2020 bij Málaga CF. "Het eerste halfjaar was eigenlijk gewoon goed, ik speelde aardig wat wedstrijden", blikt Tighadouini terug in gesprek met FOX Sports. "Ik had op een gegeven moment ook een basisplaats. Heb daar mooie wedstrijden mogen spelen."

Na de eerste zes maanden in Spanje veranderde de situatie van Tighadouini drastisch. "Op een gegeven moment ging ik naar het Marokkaans elftal, ik kwam terug en vanaf dat moment heb ik eigenlijk niet meer gespeeld. Of ze me een reden hebben gegeven? Nee. Ik heb er naar gevraagd, maar er was niet echt een reden."

Dit seizoen speelt de 23-jarige vleugelspeler zijn wedstrijden in het shirt van Vitesse. De club waarvoor hij in 2011 zijn debuut maakte in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben een optie tot koop op Tighadouini bedongen, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Málaga. "Ik hoop wel dat ik daar mijn contract kan uitdienen. Dat is het doel. Ik heb daar met mijn volle verstand getekend, ik wil daar slagen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner