07.09.2016 10:39

Antonia: "Voelt niet als het juiste moment"

Jarchinio Antonia is normaliter basisklant, maar krijgt nu zijn kans in de basis. Tegen FC Twente moet hij laten zien goed genoeg te zijn voor de eerste elf van FC Groningen. (23-09-2015)
Jarchinio Antonia is normaliter basisklant, maar krijgt nu zijn kans in de basis. Tegen FC Twente moet hij laten zien goed genoeg te zijn voor de eerste elf van FC Groningen. (23-09-2015)

Jarchinio Antonia keerde dinsdag terug bij Go Ahead Eagles en is daar erg blij mee. De 25-jarige aanvaller was transfervrij na zijn vertrek bij FC Groningen en tekende een contract voor één seizoen in Deventer.

Antonia liet vorige week zijn contract ontbinden bij FC Groningen, nadat hij te horen kreeg dat er weinig perspectief voor hem was. De aanvaller keert nu terug bij Go Ahead Eagles, waar hij tussen januari 2011 en de zomer van 2014 al onder contract stond. Volgens Antonia waren ook buitenlandse clubs geïnteresseerd, maar heeft hij bewust voor zijn oude werkgever gekozen.

De aanvaller moet behoorlijk wat salaris inleveren ten opzichte van FC Groningen. "Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Het zij zo. Geld vind ik op dit moment niet zo belangrijk. Ik hoef daarom niet per se naar het buitenland", zegt Antonia in gesprek met de Stentor. "Dit voelt niet als het juiste moment, want ik heb in het afgelopen seizoen niet veel wedstrijden gespeeld. Ik blijf liever bij mijn familie in Nederland en dan is er voor mij maar één club. Ik wil gewoon lekker voetballen bij Go Ahead. Na dit seizoen kan ik eventueel alsnog naar het buitenland."

Volgens Antonia was zijn vertrek bij FC Groningen was geen gemakkelijke keuze. "Ondanks alles had ik mijn plekje wel gevonden in Groningen. Maar ik had het gevoel dat ik dit seizoen niet veel wedstrijden zou spelen. Zeker niet op een positie waar ik me lekker voel: voorin. Ja, ik heb rechtsback moeten spelen. Dat kan zo nu en dan, maar wat mij betreft niet te vaak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner