07.09.2016 12:10

Bel Hassani: "Eerst bewijzen bij een topclub"

Iliass Bel Hassani wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van AZ. De middenvelder poseert daarna in het AFAS-Stadion. (31-08-2016)
Iliass Bel Hassani wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van AZ. De middenvelder poseert daarna in het AFAS-Stadion. (31-08-2016)

Illiass Bel Hassani moest lang wachten op een transfer deze zomer, maar maakte op de laatste dag van de transfermarkt toch nog de overstap naar AZ. De creatieve middenvelder heeft voor zichzelf een sportieve route uitgestippeld en wilde daarom nog niet naar het buitenland.

"Als je dan Wout Weghorst naar AZ ziet gaan, ben je wel eventjes positief jaloers", vertelt Bel Hassani in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Ik gunde het hem van harte, maar ik wilde het zelf ook. Dat was best moeilijk. Er was wel belangstelling uit Turkije en Italië, maar daar wilde ik liever niet heen. Dan heeft weer half Nederland daar een mening over. Dan ben je een geldwolf en wordt er geroepen dat je daar gaat mislukken."

"Het liefst wilde ik in Nederland blijven", vervolgt de middenvelder van AZ. "Eén mooi seizoen bij Heracles vind ik niet goed genoeg. Je moet je bewijzen bij een topclub. Als ik hier slaag is de tijd rijp voor het buitenland. Nu nog niet. Ik word volgende week 24, ik heb geen vriendin, heb geen kinderen en vind het daarom te vroeg voor het buitenland."

Bel Hassani is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta en maakte in 2010 zijn debuut in de Jupiler League. Na vier seizoenen maakte de middenvelder de overstap naar Heracles Almelo, waar hij de afgelopen drie jaar onder contract stond. Vorig seizoen speelde Bel Hassani 34 wedstrijden in dienst van de Almeloërs, waarin hij acht keer trefzeker was. De linkspoot tekende een contract voor vijf seizoenen bij AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner