07.09.2016 21:59

Van der Maarel moet knokken voor basisplaats

FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel (l.) houdt Willem II-verdediger Rochdi Achenteh (r.) van de bal af. (21-02-2016)
FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel (l.) houdt Willem II-verdediger Rochdi Achenteh (r.) van de bal af. (21-02-2016)

Mark van der Maarel werkt hard aan zijn rentree bij FC Utrecht. De rechtsback is herstellende van een slepende knieblessure en beseft dat een basisplaats geen zekerheid is. "Ook ik moet mijn plekje verdienen."

"Ik kom van ver", laat Van der Maarel weten in gesprek met FOX Sports. "Ik heb vorig seizoen eigenlijk met veel pijn gespeeld en daar wilde ik eigenlijk vanaf. Met de staf heb ik daarom een traject uitgestippeld om me weer fit te krijgen. De ernst van de klachten bleek toch wat serieuzer, ik had verwacht om er weer eerder bij te zijn. Maar de laatste drie weken maken we veel stappen."

"Ik train ook weer met de groep erbij, dat is ook wel prettig. Als je alleen in de gym zit en de jongens gaan telkens naar buiten... dat is naar", aldus Van der Maarel, die weet dat hij straks moet knokken voor een basisplaats. "Ook ik moet mijn plekje verdienen, zo simpel is het. Daar ben ik op gebrand, maar we moeten dit stap voor stap doen. Voordat ik echt de strijd weer kan aangaan."

Van der Maarel speelt sinds het seizoen 2009/2010 in dienst van FC Utrecht en kwam sindsdien tot 160 duels in de Eredivisie. Afgelopen seizoen speelde de rechtsback 32 wedstrijden voor de Domstedelingen. Het contract van Van der Maarel liep deze zomer af, maar werd met een jaar verlengd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner