07.09.2016 22:20

Ajacied Onana maakt debuut voor Kameroen

André Onana keept zijn eerste wedstrijd in de Amsterdam ArenA, maar dit doet hij nog wel in het elftal van Jong Ajax. Hier staat de Kameroener tegenover FC Eindhoven in de Jupiler League. (03-04-2015)

André Onana heeft dinsdag zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Kameroen. De twintigjarige doelman van Ajax speelde mee tijdens een oefenduel met Gabon.

Kameroen won de vriendschappelijke wedstrijd met 2-1 en Onana speelde de volledige negentig minuten. Op Twitter laat de sluitpost weten erg blij te zijn met zijn eerste minuten in de nationale ploeg. Bij Ajax is Onana momenteel eerste doelman, nadat Jasper Cillessen vertrok naar FC Barcelona. De afgelopen wedstrijden maakte Onana een prima indruk onder de lat. Tegen Go Ahead Eagles pakte hij zelfs een strafschop.

De Kameroener hoopt voorlopig ook de eerste keus van trainer Peter Bosz te blijven, maar moet waarschijnlijk snel plaatsmaken voor Tim Krul. De 28-jarige keeper wordt dit seizoen gehuurd van Newcastle United en lijkt bijna weer wedstrijdfit te zijn. De verwachting is dat Onana, die in de winterstop van 2015 overkwam van FC Barcelona, dan weer genoegen moet nemen met een rol als reservedoelman.