08.09.2016 19:41

Duarte vol onbegrip: "Elke dag klotegevoel"

Lerin Duarte deelt na afloop van het oefenduel tussen Ajax en Panathinaikos handtekeningen uit aan de supporters van de Amsterdamse club. (10-07-2015)
Lerin Duarte deelt na afloop van het oefenduel tussen Ajax en Panathinaikos handtekeningen uit aan de supporters van de Amsterdamse club. (10-07-2015)

Lerin Duarte verruilde in de zomer van 2013 Heracles Almelo voor Ajax, maar een groot succes werd zijn verblijf in Amsterdam niet. Na drie seizoenen liet de middenvelder zijn contract ontbinden en keerde hij transfervrij terug bij de club uit Almelo.

De 26-jarige Duarte speelde tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax nog veertien duels, maar kwam daarna eigenlijk nooit meer aan spelen toe. Volgens de middenvelder werd hij vanaf toen ook anders behandeld in Amsterdam. "Pesterijtjes wil ik het niet noemen, maar er kwamen scheve gezichten tussen mij en de staf. Ik had het idee dat ze me zochten. Via kleine dingetjes", laat Duarte weten aan Voetbal International. "Ik kreeg het gevoel dat ze me boos wilden maken, of me gekke dingen wilden laten doen."

"Bijvoorbeeld: ik had een jaar met de staf en fysio's van het eerste gewerkt, maar toen ik bij Jong Ajax zat, groetten sommigen me niet eens meer als ik 's ochtends op de club kwam", vervolgt Duarte, die ook nog op huurbasis speelde voor sc Heerenveen en onlangs NAC Breda. "Ik snap dat niet. Ik ben toch niet ineens een ander persoon? We hebben toch geen ruzie? Behandel me dan ook niet anders. Het waren geen grote dingen, maar ik reed daardoor wel elke dag met een klotegevoel naar de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner