08.09.2016 20:42

Bosz ziet in Riedewald "echte nummer zes"

Peter Bosz gooit het roer om op het middenveld bij Ajax. De oefenmeester speelde afgelopen weken met twee controleurs, maar is van plan om voortaan met de punt naar achteren te gaan spelen. Bosz ziet in Jairo Riedewald de perfecte kandidaat voor de nummer zes positie.

De negentienjarige Riedewald speelt sinds zijn debuut bij Ajax vooral als verdediger, maar kan volgens Bosz ook prima op het middenveld uit de voeten. "Hij is de enige in de huidige selectie die ik als een echte nummer zes beschouw. Hij kan een goede controlerende middenvelder worden", zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International.

Bosz heeft in ieder geval genoeg middenvelders tot zijn beschikking de komende tijd. De trainer van Ajax kan kiezen uit liefst tien verschillende spelers, maar heeft slechts plaats voor drie. "Dat is een luxeprobleem, maar wisselingen zijn nooit definitief. Het is onmogelijk om een lang seizoen met elf tot dertien man vol te spelen. We hebben 26 spelers in de selectie, dus er zullen jongens worden teleurgesteld. Dat is aan ons als staf en dat hoort bij topsport."

Met de komst van Hakim Ziyech van FC Twente heeft Bosz nog meer smaken in zijn elftal. De komende tijd moet hij dus belangrijke keuzes maken. "Ik ben continu op zoek naar de juiste balans. Tot dusver ben ik daar nog niet helemaal tevreden over. Het is cruciaal voor een elftal hoe een middenveld staat. Het gaat om de balans. Het middenveld bepaalt onder meer waar en hoe je verdedigt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner