09.09.2016 13:45

'Willem II legt aanvoerder spreekverbod op'

Willem II-aanvoerder Jordens Peters (l.) ramt de bal uit de verdediging alvorens Christian Santos van NEC (r.) er bij kan. (28-08-2015)
Willem II-aanvoerder Jordens Peters (l.) ramt de bal uit de verdediging alvorens Christian Santos van NEC (r.) er bij kan. (28-08-2015)

Willem II heeft Jordens Peters een spreekverbod opgelegd. De verdediger is gevraagd niet te reageren over het afketsen van zijn transfer naar sc Heerenveen. Club en speler gaan binnenkort om tafel om de situatie te bespreken.

Volgende week staat er een gesprek gepland tussen Peters en algemeen directeur Berry van Gool. Dan moeten 'de plooien worden gladgestreken', zo meldt het Brabants Dagblad. Daarna mag de verdediger waarschijnlijk wel weer in de media reageren op de hele gang van zaken rond de afgeketste transfer naar Friesland en zijn mogelijke contractverlenging bij Willem II.

Vrijdagochtend werd Peters door supporters van Willem II een hart onder de riem gestoken. Voorafgaand aan de training werd de verdediger een boek, onder de noemer 'geen houdou, toch bedankt', met e-mails aangeboden. Daarin steunen de Tilburgse fans met opbeurende teksten hun aanvoerder. Ook op die actie mocht Peters niet publiekelijk reageren van de clubleiding.

Zaterdag neemt Willem II het in een uitwedstrijd op tegen AZ. Het is nog maar de vraag of Peters dan wel voor de camera's van FOX Sports mag verschijnen. Zoals gebruikelijk staat de aanvoerder van elk Eredivisieteam na afloop klaar voor een interview met de betaalzender, maar de clubleiding van Willem II beraadt zich nog of Peters dan wel vragen mag beantwoorden. Volgens Wouter Jansen, persvoorlichter van de Tilburgers, spelen er in de samenwerking met FOX andere belangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner