09.09.2016 15:11

Holla: "Ik zie Zwolle niet als hekkensluiter"

Danny Holla draagt in 2014 de aanvoerdersband bij ADO Den Haag. De middenvelder stapt later dat jaar over naar Brighton & Hove Albion. (31-03-2014)
Danny Holla draagt in 2014 de aanvoerdersband bij ADO Den Haag. De middenvelder stapt later dat jaar over naar Brighton & Hove Albion. (31-03-2014)

Danny Holla tekende donderdag een eenjarig contract bij PEC Zwolle. De middenvelder kwam over van Brighton & Hove Albion en keert daardoor terug in de Eredivisie. Holla kijkt met positieve gevoelens terug op zijn tijd in Engeland.

De 28-jarige middenvelder maakte vrijdag voor het eerst zijn opwachting op het trainingsveld van PEC. De afgelopen twee seizoenen speelde Holla voor Brighton & Hove Albion in het Championship. "Het eerste jaar was geweldig", blikt hij terug op zijn periode in Engeland tegenover RTV Oost. "Ik speelde veel, en heb ook mooie bekerwedstrijden gespeeld tegen Arsenal en Tottenham Hotspur. Vorig jaar was heel moeilijk, omdat ik bijna niets heb gespeeld", vervolgt Holla. "Maar ik kijk nog steeds positief terug op die periode in Engeland."

Dit seizoen speelt Holla zijn wedstrijden in dienst van PEC Zwolle. De club waar hij in 2007 al kortstondig voor speelde. De middenvelder werd toen voor een half jaar verhuurd door FC Groningen. De nieuwe werkgever van Holla is het seizoen niet goed begonnen en staat op dit moment achttiende. "Ik zie Zwolle niet als een hekkensluiter in de Eredivisie. Ze staan er nu wel, maar als je de statistieken van de afgelopen jaren bekijkt dan doen ze het gewoon altijd heel goed. Ik denk dat er ook genoeg rek in dit elftal zit en dat we zeker niet op deze plek thuis horen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner