09.09.2016 15:27

Ambitie bij AZ: "We willen een prijs winnen"

Max Huiberts wordt gepresenteerd als nieuwe directeur voetbal zaken van AZ. (09-11-2015)
Max Huiberts wordt gepresenteerd als nieuwe directeur voetbal zaken van AZ. (09-11-2015)

Max Huiberts heeft een drukke transferzomer achter de rug bij AZ. De directeur voetbalzaken van de Alkmaarders verkocht Vincent Janssen en Markus Henriksen voor veel geld en haalde daar een groot aantal nieuwe spelers voor terug.

Janssen werd voor zo'n 22 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. De bestuurder van AZ blikt tevreden terug op de recordtransfer van de spits. "Het was toch best een lang proces, waarin we onderweg een aantal keren tegenover elkaar hebben gestaan", laat Huiberts weten aan NH Nieuws. "Maar aan het einde van de rit hebben we wel tegen elkaar kunnen zeggen dat we het goed hadden gedaan. En dat was het sportieve van Vincent Janssen, dat hij ook wel heeft ingezien dat zo'n transfer ook een zakelijke kant heeft."

Huiberts haalde met de verkoop van Janssen en Henriksen ongeveer dertig miljoen euro binnen voor AZ. "We zullen altijd een deel van het geld apart houden om te kunnen handelen op de transfermarkt. Verder zijn we met andere plannen bezig. Zo willen we wellicht het stadion terug kopen en een gedeelte van het trainingscomplex aflossen." De bestuurder van AZ is vol ambitie voor de komende jaren. "We willen de komende vijf jaar een prijs winnen. Dat kan de beker of het landskampioenschap zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner