10.09.2016 09:20

Bel Hassani werkt aan fysieke gesteldheid

Op de laatste dag van de transfermarkt presenteert AZ Alkmaar middenvelder Illias Bel Hassani als nieuwe speler. (31-08-2016)
Op de laatste dag van de transfermarkt presenteert AZ Alkmaar middenvelder Illias Bel Hassani als nieuwe speler. (31-08-2016)

Illias Bel Hassani merkt dat hij op het fysieke gebied achter loopt ten opzichte van zijn teamgenoten bij AZ. Onlangs maakte de middenvelder de overstap van Heracles Almelo naar Alkmaar. Bel Hassani verwacht een pittige periode tegemoet te gaan.

"Als ik over een paar maanden in de spiegel kijk, zie ik waarschijnlijk een andere Illias dan nu", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Als ik naar mijn ploeggenoten kijk, hebben zij allemaal sterke armen, benen en een enorme borstkas. We zitten hier bijna elke dag met z'n allen in het krachthonk en ook de veldtrainingen zijn behoorlijk zwaar. Ik ben er blij mee, want dat maakt me alleen maar fitter."

Bel Hassani is voor AZ de opvolger van de naar Hull City vertrokken Markus Henriksen. De kans is klein dat hij dit weekend zijn basisdebuut maakt. "Het lijkt me prima om eerst lekker te wennen aan alles wat er bij zo'n wedstrijd komt kijken. Uiteraard hoop ik wel op speelminuten, zodat ik meteen aan het thuispubliek kan laten zien wie ik ben en wat ik kan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner