10.09.2016 09:40

Van Wolfswinkel: "Vitesse staat er goed op"

Ricky van Wolfswinkel (r.) geniet van veel vrijheid, aangezien Andreas Ludwig (l.) de spits nauwelijks kan bijhouden. (26-08-2016)
Ricky van Wolfswinkel (r.) geniet van veel vrijheid, aangezien Andreas Ludwig (l.) de spits nauwelijks kan bijhouden. (26-08-2016)

Ricky van Wolfswinkel is vol vertrouwen over het aankomende duel van Vitesse met Ajax. De Arnhemmers gaan zondag op bezoek in de Amsterdam ArenA. De zomeraankoop ziet kans op een goed resultaat.

Van Wolfswinkel kent tot nu toe een uitstekende rentree in de Eredivisie. In vier wedstrijden kwam hij drie keer tot scoren. Vitesse staat met zeven punten uit vier duels vijfde in de Nederlandse competitie. Ajax heeft hetzelfde aantal punten, maar wel een beter doelsaldo. "Vitesse heeft de laatste jaren al laten zien te kunnen winnen bij Ajax", vertelt Van Wolfswinkel aan De Telegraaf.

"Dat is ook nu de enige reden dat wij naar Amsterdam gaan. Wij moeten het ook niet willen om massaal te verdedigen. Het gat tussen Vitesse en Ajax is kleiner dan in mijn eerste periode hier. Qua niveau en voetbal zit het bij ons wel goed. In Nederland hebben we het vaak over de traditionele top drie, maar Vitesse staat er gewoon heel goed op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner