10.09.2016 16:31

Facey spiegelt zich aan Ruud Van Nistelrooy

Shay Facey in actie als speler van Manchester City. De verdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen. (05-09-2013)
Shay Facey in actie als speler van Manchester City. De verdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen. (05-09-2013)

Shay Facey wordt dit seizoen door Manchester City verhuurd aan sc Heerenveen. De 21-jarige verdediger hoopt in Friesland veel minuten te maken en heeft veel vertrouwen in eigen kunnen. "Ik zal succesvol zijn."

"Ik ben pas 21 jaar", zegt Facey in gesprek met de Leeuwarder Courant. "De gemiddelde leeftijd van spelers op het hoogste niveau in Engeland ligt een stuk hoger. Ik heb dus tijd en bekijk het van dag tot dag. Mensen zijn vaak geobsedeerd door tijd, maar ik niet. Ik heb geen glazen bol, wil mezelf geen druk opleggen. Dat geeft alleen maar stress. Ik weet zeker dat de puzzelstukjes vanzelf op hun plek vallen als ik blijf doen wat ik nu doe. Ik zal succesvol zijn."

Dat Facey de overstap maakt naar de Nederlandse competitie is een bewuste keuze van de Engelse verdediger. "Ik was al geïnteresseerd in de Eredivisie, simpelweg omdat talent in Nederland volop de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Toen ik een gesprek had gehad met trainer Jurgen Streppel, wist ik dat Heerenveen, waar ik eerlijk gezegd nog nooit van had gehoord, een goede keus zou zijn", vertelt Facey. "Dit is een behoorlijk grote club. Hier kan ik me verder ontwikkelen. Veel jonge spelers zijn hier doorgebroken. Voor mij is Ruud van Nistelrooy de bekendste natuurlijk. Iedereen in Manchester kent Ruud van Nistelrooy."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner