11.09.2016 19:19

Antonia: "Go Ahead belde binnen vijf minuten"

Jarchinio Antonia (r.) probeert de bal te spelen, maar Bas Kuipers (l.) snelt aan zijn zijde en wil de Groninger inhalen. (13-08-2016)
Jarchinio Antonia (r.) probeert de bal te spelen, maar Bas Kuipers (l.) snelt aan zijn zijde en wil de Groninger inhalen. (13-08-2016)

Jarchinio Antonia is terug bij Go Ahead Eagles. De buitenspeler ontbond zijn contract bij FC Groningen, waarna hij weer terugkeerde naar Deventer. Antonia had niet het uitzicht op veel speelminuten bij Groningen.
"Ik had niet het gevoel dat ik dit seizoen veel aan spelen zou toekomen", begint de 25-jarige Antonia zijn verhaal tegenover de NOS. "De concurrentie was groot. Op de lange termijn had ik niet het gevoel richting de twintig wedstrijden te spelen. Vandaar de keuze om te ontbinden en zij gingen daarmee akkoord. Dat gaf mij meer ruimte om een club te zoeken. Ik had nog geen club, dus dat was een risico. Go Ahead belde vijf minuten nadat het naar buiten kwam dat ze me wilden hebben."

De geboren Amsterdammers staat niet te boek als de makkelijkste speler, waardoor er in eerste instantie meer aan de hand leek bij de contractontbinding. Volgens Antonia speelde er echter niets anders dan het perspectief op minuten. "Ik had een goede band met de trainers en daardoor was het ook een moeilijke keuze. Ik had vorig jaar een rotseizoen met veel probleempjes en blessures en ik wilde koste wat het kost zeker twintig wedstrijden gaan spelen. Anders sta ik twee jaar stil en kan ik op mijn dertigste stoppen met voetballen."

Antonia speelde tussen 2011 en 2014 al voor Go Ahead Eagles, waar hij weer met open armen werd ontvangen. "Ik word hier gewaardeerd. Ze hebben mij als een versterking gehaald en ze weten wat ik kan. Misschien gaat het wat lekkerder lopen op vertrouwde grond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner