13.09.2016 14:56

Cassierra: "Ik heb veel met Bosz gesproken"

Mateo Cassierra voor het eerst in het Ajax-shirt tijdens een wedstrijd. De Colombiaan speelt mee in de oefenwedstrijd tegen AFC. (12-07-2016)
Mateo Cassierra voor het eerst in het Ajax-shirt tijdens een wedstrijd. De Colombiaan speelt mee in de oefenwedstrijd tegen AFC. (12-07-2016)

Matteo Cassierra maakte maandagavond een uitstekende indruk bij Jong Ajax. De Colombiaanse spits was viermaal trefzeker in het duel met Achilles'29. Het beloftenelftal van de Amsterdammers won uiteindelijk met grote cijfers: 7-1.

De vier doelpunten van Cassierra waren een primeur voor Jong Ajax. Nooit eerder scoorde een speler van het beloftenteam vier keer in de Jupiler League. "Dat is leuk om te horen. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven, en te blijven trainen", liet Cassierra na afloop weten aan FOX Sports. "Ik ben in een ander land terechtgekomen, met een andere mentaliteit en ander voetbal. Daar geniet ik van."

De negentienjarige aanvaller werd deze zomer overgenomen van het Colombiaanse Deportivo Cali en krijgt de tijd om te acclimatiseren bij Ajax. Cassierra wil in zijn eerste seizoen in Amsterdam zoveel mogelijk wennen en zich aanpassen aan het spel van de recordkampioen in Nederland. De Colombiaan speelde al vier keer mee met de hoofdmacht van Ajax in de Eredivisie en was eenmaal trefzeker in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-3). "Ik heb veel met Peter Bosz gesproken. Ik ben blij met hem. Bij Jong Ajax heb ik de mogelijkheid om te spelen, en te scoren. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner