13.09.2016 15:43

Rienstra: "Ik hoor in de basis te spelen"

Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)
Ben Rienstra neemt op technische wijze de bal mee tijdens het duel PEC Zwolle - AZ Alkmaar in de Eredivisie. (13-12-2015)

Ben Rienstra hoopt snel zijn rentree te maken in de basis van AZ. De 26-jarige middenvelder ontbrak lange tijd vanwege een blessure, maar maakte zaterdagavond zijn rentree in de competitiewedstrijd tegen Willem II (2-0, zege).

Voor Rienstra begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen ongelukkig. De middenvelder brak in juli zijn middenvoetsbeentje en moest de afgelopen weken noodgedwongen van de kant toekijken. Tegen Willem II kwam Rienstra in de slotfase als invaller in het veld. "Allereerst ben ik natuurlijk blij dat ik weer bij de selectie zit, dat is de eerste stap", vertelt Rienstra aan Voetbal International. "Aan de andere kant zit je natuurlijk niet graag op de bank als je eenmaal fit bent."

Trainer John van den Brom heeft dit seizoen de beschikking over drie centrale middenvelders in zijn selectie. Derrick Luckassen en Stijn Wuytens speelden de afgelopen weken op die positie bij AZ. Voor Rienstra zit er daarom niets anders op om te vechten voor zijn plek in het elftal van de Alkmaarders. "Als ik goed train en goed speel, dan vind ik dat ik gewoon hoor te spelen bij AZ."

Rienstra maakte vorig jaar zomer de overstap van PEC Zwolle naar AZ en speelde afgelopen seizoen 28 duels in dienst van de Alkmaarders. Het contract van de middenvelder loopt nog door tot medio 2020.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner