15.09.2016 15:35

Peterson baalt van situatie bij FC Utrecht

Kristoffer Peterson moet het dit seizoen bij FC Utrecht doen met een rol als reserve. De Zweedse aanvaller speelt tegenwoordig zijn wedstrijden met het beloftenelftal van de Domstedelingen in de Jupiler League. Peterson blijft knokken voor een plek in het eerste.

Ondanks de uitzichtloze situatie van de 21-jarige buitenspeler, blijft Peterson zich voor de volle honderd procent inzetten voor FC Utrecht. "Ik accepteer de situatie zoals die nu is, hoe zwaar ik het er ook mee heb", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik moet via wedstrijden in het tweede een plek bij de hoofdmacht terug krijgen. Trainer Erik ten Hag is heel open geweest over mijn positie. Dat waardeer ik enorm. "

"Als je er als jochie van droomt om profvoetballer te worden, sta je er niet bij stil dat er ook zulke momenten komen. Maar hé, het is ook leerzaam. Uiteindelijk overheerst de dankbaarheid dat ik kan voetballen voor mijn brood", vervolgt Peterson. De Zweed werd afgelopen seizoen voor zes maanden verhuurd aan Roda JC, maar maakte ook daar weinig indruk. Voorlopig zit er voor de aanvaller niets anders op dan minuten maken in de Jupiler League. "Op welk niveau en in welk elftal ik ook speel. Ik was heel blij dat ik maandag weer mocht meedoen in het tweede", besluit Peterson.

De aanvaller werd in de zomer van 2014 aangetrokken door FC Utrecht en speelde tot nu toe 42 duels in de Eredivisie. Peterson was daarin driemaal goed voor een treffer. Het contract van de Zweed loopt nog door tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner