15.09.2016 16:08

Denswil hoopt op kans in Nederlands elftal

Stefano Denswil oogt relaxed als hij is aangesloten bij het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever Club Brugge. (06-01-2015)
Stefano Denswil oogt relaxed als hij is aangesloten bij het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever Club Brugge. (06-01-2015)

Stefano Denswil maakte in de winterstop van 2015 de overstap van Ajax naar Club Brugge KV, maar kende geen goede start in België. Afgelopen seizoen ontwikkelde de verdediger zich goed en was hij een vaste klant in de basis bij de Belgische landskampioen. Denswil hoopt zich in de kijker te spelen van bondscoach Danny Blind.

"Hoe ver ik sta bij Oranje? Weet ik niet, ik heb er niet veel over gelezen. De Champions League kan helpen", vertelt de 23-jarige Denswil in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Het is een podium om jezelf te bewijzen. En hopelijk kom je dan wel een keertje in aanmerking. Zo niet, blijf je lekker gefocust op de eigen club. Ik doe mijn best, maar het heeft geen haast." Club Brugge kende woensdag geen goede start in het miljoenenbal. De ploeg van Denswil, die de gehele wedstrijd speelde, verloor met 0-3 van Leicester City.

De goede prestaties van Denswil afgelopen seizoen hebben deze zomer geleid tot de nodige belangstelling. Zo werd de verdediger nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar AS Monaco. "Dat van Monaco kreeg ik ook door, maar ik zit goed hier bij Club. Of er concreet gepraat is? Dat klopt. Maar ik zit hier nog, dus...", reageert de oud-speler van Ajax. "Als een ploeg je echt wil, zal die wel een bod uitbrengen. Belangstelling betekent dat je goed bezig bent en die lijn moet je doortrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner