15.09.2016 16:20

Stegeman: "Dat heeft hoe dan ook impact"

Heracles Almelo-trainer John Stegeman staat de pers te woord na afloop van het competitieduel Heracles Almelo - ADO Den Haag (01-05-2016).
Heracles Almelo-trainer John Stegeman staat de pers te woord na afloop van het competitieduel Heracles Almelo - ADO Den Haag (01-05-2016).

Heracles Almelo verkocht deze zomer een aantal sterkhouders voor veel geld, maar ondervindt daar nu de sportieve gevolgen van. Trainer John Stegeman had Wout Weghorst, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani graag bij zijn selectie willen houden.

De club uit Almelo maakte afgelopen seizoen een uitstekende indruk in de Eredivisie. Heracles eindigde op een zesde plaats en won de play-offs om deelname aan Europees voetbal. Na de zomerstop gaat het wat minder met de ploeg van Stegeman. Heracles staat met vijf punten uit evenzoveel duels op een elfde plek in de Eredivisie. Afgelopen zaterdag gingen de Almeloërs teleurstellend onderuit tegen Excelsior (3-1).

"Ik weet zeker dat die wanprestatie niet was gebeurd, als we met het team hadden gespeeld waarmee we ook het seizoen waren begonnen", zegt de veertigjarige oefenmeester tegen Voetbal International. Stegeman raakte op de valreep nog Bel Hassani en Gladon kwijt. "Die regels van die transferwindow zijn er nu eenmaal. De club heeft flink wat centjes gebeurd en daar zijn we heel blij mee. Aan ons nu de taak om de puntjes weer op de i te zetten."

De komende tijd staat voor Heracles in het teken van wennen en automatismen inslijpen. Stegeman moet een aantal nieuwe spelers in zijn elftal inpassen en dat heeft tijd nodig. "We wisten dat we een aantal wisselingen hebben gehad en dat het dus allemaal nog niet gesmeerd loopt. Dat heeft hoe dan ook impact", besluit de oefenmeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner