17.09.2016 12:23

Van der Gaag: "Had ik hier niet meer gezeten"

FC Eindhoven-trainer Mitchell van der Gaag staart voor zich uit tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Jong Ajax (05-02-2016).
FC Eindhoven-trainer Mitchell van der Gaag staart voor zich uit tijdens het competitieduel FC Eindhoven - Jong Ajax (05-02-2016).

Mitchell van der Gaag kijkt voorlopig terug op een trainersloopbaan die niet altijd even makkelijk verliep. De huidige trainer van Excelsior kreeg als coach van het Portugese Belenenses te maken met hartritmestoornissen.

Van der Gaag raakte in 2013 onwel tijdens een wedstrijd tegen Maritimo Funchal. Op dat moment liep de coach al rond met een defibrillator omdat hij eerder last had gehad van hartritmestoornissen. "Voor de mensen om me heen was het traumatisch wat er die wedstrijd gebeurde", vertelt Van der Gaag in gesprek met De Telegraaf.

"Maar ikzelf wist dat het kon gebeuren en dat gold ook voor mijn vrouw en twee van mijn kinderen die op de tribune zaten. Andere mensen reageren daar dan heel sterk op, terwijl je zelf zoiets hebt van het is gebeurd en we gaan weer verder. Je krijgt een reset, staat weer op en loopt weg. Het beeld is nu al jaren rustig bij me. Die defibrillator is een vangnet dat zekerheid biedt."

"Wat er toen is gebeurd, hoort bij mij en ik loop er niet voor weg", vervolg tde trainer. "Maar het moet niet de hoofdzaak worden in mijn leven. Ik heb toen gewoon pech gehad. Aan de andere kant: als de dokter niet had gezegd dat er een defibrillator in moest, toen bij mij voor het eerst hartritmestoornissen werden geconstateerd, dan had ik na wat er is gebeurd hier niet meer gezeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner