17.09.2016 14:46

Moreno: "Ze staan ook niet voor niets eerste"

Héctor Moreno presenteert zich aan het publiek tijdens de spelerspresentatie van PSV voorafgaand aan het oefenduel met FC Eindhoven. (26-07-2016)
Héctor Moreno presenteert zich aan het publiek tijdens de spelerspresentatie van PSV voorafgaand aan het oefenduel met FC Eindhoven. (26-07-2016)

Héctor Moreno is tevreden met de competitiestart van PSV. De Mexicaan is blij dat het ook in verdedigend opzicht goed staat bij de Eindhovenaren. De landskampioen heeft na vijf speelronden pas één tegentreffer moeten incasseren.

"Ik denk dat we beter zijn geworden als team. Dat verklaart onze clean sheets", aldus Moreno in gesprek met De Telegraaf. "Vorig seizoen gaven we nog wel eens te gemakkelijk goals weg, zodat tegenstanders het geloof hadden dat ze tegen ons een resultaat konden pakken. Dit seizoen lukt het beter om op de nul te spelen."

PSV verloor deze zomer een belangrijke steunpilaar in de defensie, omdat Jeffrey Bruma de overstap maakte naar VfL Wolfsburg. Moreno vormt dit seizoen samen met Nicolas Isimat-Mirin het centrale verdedigingsduo van PSV. "Ik vind Nicolas een geweldige speler, net zoals dat gold voor Jeffrey. Het gaat allereerst om je eigen prestatie, maar ik probeer ook altijd de klik te vinden met degene die naast me speelt. Met Nicolas heb ik die", vertelt de 28-jarige Mexicaan.

Zondagmiddag nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op in de eerste Eredivisie-topper van het jaar. Volgens Moreno kan zijn team zelfvertrouwen putten uit het verloren Champions League-duel met Atlético Madrid (0-1). De verdediger beseft dat het tegen Feyenoord niet gemakkelijk gaat worden. "Ze staan ook niet voor niets eerste. Het is ook heel knap dat ze Manchester United hebben verslagen, ook al speelde United niet met het sterkste team. Dat zal ze veel vertrouwen gegeven, maar dat hebben wij ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner