17.09.2016 22:35

Willem II in Tilburg niet langs SBV Excelsior

Fran Sol (l.) probeert te ontsnappen aan Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior (17-09-2016).
Fran Sol (l.) probeert te ontsnappen aan Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior (17-09-2016).

Willem II heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SBV Excelsior. Lange tijd leken de Tilburgers op weg naar de zege, maar Hicham Faik bezorgde zijn ploeg een verdiend punt.

Erwin van de Looi zag voorafgaand aan het duel geen reden om zijn basiself om te gooien. Hij trad dan ook aan met Fran Sol en Jordy Croux in de spits. De bezoekers uit Rotterdam hadden een bekende naam meegenomen naar Brabant. Aangezien Stanley Elbers niet beschikbaar was vanwege een blessure, stond Terell Ondaan in de basis. Ondaan stond vorig seizoen nog onder contract bij de Tricolores, maar tekende afgelopen zomer een contract in Kralingen.

De eerste echte kans was direct raak. Dico Koppers zette goed door aan de linkerkant en bereikte met zijn voorzet de geheel vrijstaande Fran Sol. De Spanjaard knikte de bal fraai via de onderkant van de lat in het doel. Willem II leek daarna snel op zoek te kunnen gaan naar de 2-0. Via Erik Falkenburg en de gevaarlijke Croux waren ze dicht bij een vroegtijdige beslissing. Dat lukte echter niet en SBV Excelsior knokte zich terug in de wedstrijd. Op aangeven van aanvoerder Ryan Koolwijk volleerde Ondaan tegen de vuisten van Willem II-doelman Kostas Lamprou.

Na de pauze ging Willem II achterover leunen. Dat leverde de bezoekers uit Rotterdam eigenlijk geen echte kansen op. De Tilburgers kwamen er sporadisch nog uit, maar tot grote kansen kwam het niet. In een onrustige tweede helft, waarin beide ploegen enkele gele kaarten incaseerden, kwamen de Kralingers uiteindelijk toch langszij. Een vrije trap werd door invaller Hicham Faik via de muur achter doelman Lamprou gekruld. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zette daarna nog aan om de drie punten binnen te halen, maar slaagde daar niet meer in.

Door de 1-1 in Tilburg heeft Willem II vijf punten uit zes duels. Daarmee staan de Brabanders op de veertiende plaats in de Eredivisie. SBV Excelsior zet de goede seizoensstart door. De Kralingers hebben tien punten uit zes wedstrijden en staan daarmee op de zevende plek.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner