17.09.2016 19:04

Facey voor Van Aken, Roda JC ongewijzigd

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel heeft Shay Facey een basisplaats gegeven tijdens het competitieduel met Roda JC Kerkrade. De Engelse verdediger is bij sc Heerenveen de vervanger van Joost van Aken.

Streppel moet het zaterdagavond doen zonder Van Aken. De centrale verdediger kampt met een enkelblessure en is daardoor niet inzetbaar. Facey, die vorige week een helft mocht spelen tegen FC Twente (3-1 overwinning), is zijn vervanger en vormt het hart van de defensie samen met Jerry St. Juste. De zestienjarige Kik Pierie zit voor het eerst op de bank bij sc Heerenveen.

Roda JC verloor vorige week weliswaar met 2-0 van Go Ahead Eagles, maar Roda JC-trainer Yannis Anastasiou heeft desondanks besloten om zijn basiselftal niet te veranderen. Benjamin van Leer blijft de doelman, terwijl Nathan Rutjes rechtsback zal spelen. Frederic Ananou, Christian Kum en Ard van Peppen staan ook in de verdediging. Tom Van Hyfte, Adil Auassar en Daniel De Silva vormen het middenveld, terwijl Abdul Ajagun, Mikhail Rosheuvel en Simon Church voorin het vertrouwen krijgen van de Griekse trainer.

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner