17.09.2016 20:16

AS Monaco nog altijd aan kop in Ligue 1

De Franse koploper AS Monaco heeft zaterdag in de Ligue 1 met 3-0 gewonnen van Stade Rennes. Radamel Falcao scoorde vlak voor rust, Thomas Lemar vond het net in de 90e en 92e minuut.

Met de gedachte in het hoofd dat concurrent Paris Saint-Germain op vrijdagavond met 0-6 uithaalde bij SM Caen startte AS Monaco aan de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes. Vlak voor rust zette Falcao de Monegasken met een bekeken kopbal op een 1-0 voorsprong. Een uitgemeten voorzet van Almamy Touré belandde op het hoofd van de Colombiaanse spits, die daar goed raad mee wist.

Door de zege blijft AS Monaco vooralsnog op de eerste plaats. De ploeg uit de gelijknamige dwergstaat Monegasken hebben na vijf wedstrijden dertien punten verzameld, drie meer dan nummer twee Paris Saint-Germain en drie OGC Nice.

OGC Nice, streekgenoot van AS Monaco, kan op zondag op gelijke hoogte komen. De ploeg, met Mario Balotelli in de gelederen, ontvangt het wisselvallige Montpellier HSC.