17.09.2016 22:10

Ongelukkige Fischer baalt van penalty Vitesse

Go Ahead Eagles hield zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse (2-0) lang stand. Ricky van Wolfswinkel en Lewis Baker bepaalden in een tijdsbestek van twee minuten de eindstand op 2-0 in Arnhems voordeel.

Een kwartier voor tijd kreeg Sander Fischer een voorzet van invaller Adnane Tighadouini ongelukkig tegen zijn arm. Ricky van Wolfswinkel benutte de strafschop, toegekend door arbiter Jochem Kamphuis, feilloos. Twee minuten later was het Lewis Baker die het weinig opwindende duel besliste.

“Die strafschop was het breekpunt”, bromt Fischer na afloop bij FOX Sports. “Wat ik dacht toen de scheidsrechter hem gaf? 'Dat ga je niet menen?’, schoot er door mijn hoofd. Mijn arm zat – dacht ik – heel dicht tegen mijn lichaam aan. De bal kwam er inderdaad even tegenaan, maar ketste daarna ook nog op mijn buik.”

Fischer baalt flink van de gegeven strafschop. Fischer “Ik kon er weinig aan doen, vond ik. Niks ten nadele van de scheidsrechter, maar het was natuurlijk wel een grote domper. Het is gewoon balen dat hij hiervoor een strafschop geeft. Kamphuis zei zelf ook dat dit moeilijke situaties zijn. Daar hebben we nu echter weinig aan.”

 

ANP / Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner