18.09.2016 13:37

Nijhuis bijt van zich af en pareert kritiek

Bas Nijhuis was zaterdagavond de gebeten hond bij Roda JC. De scheidsrechter stuurde voor rust zowel Abdul Ajagun als Christian Kum met rood van het veld. Dat kwam Nijhuis op veel kritiek te staan, maar de arbiter is zich van geen kwaad bewust.

Ajagun ontving tijdens het duel met sc Heerenveen al na 34 minuten zijn tweede gele kaart. "Hij komt al protesterend op me afrennen. Dat was onacceptabel. En bij die overtreding, dat vasthouden, laat hij me echt geen keuze", verdedigt Nijhuis zijn beslissing in gesprek met de NOS.

Kum moest even later ook het veld verlaten. "Kum had ook al geel en ageert naar de scheidsrechter met een wegwerpgebaar, dat vind ik niet kunnen. Dus wéér niet slim van de speler", aldus Nijhuis, die een kwartier voor tijd ook Shay Facey van de bezoekers uit Friesland een tweede gele kaart gaf. Het kwaad was toen echter al geschied voor Roda JC, dat de wedstrijd uiteindelijk met 0-3 verloor.