18.09.2016 19:47

Pastoor vond zege van Sparta niet gemakkelijk

Sparta Rotterdam leverde zondagmiddag een uitstekende prestatie door NEC met 2-0 te verslaan. Het duel werd pas laat beslist, maar de zege voor de promovendus was dik verdiend. Sparta-trainer Alex Pastoor was content.

Sparta was veel sterker dan de bezoekers, waardoor de zege werd bestempeld als 'eenvoudig'. Pastoor is het daar niet mee eens. "Dingen die er makkelijk uitzien, zijn meestal goed van kwaliteit", aldus Pastoor tegen RTV Rijnmond.

"En ik vond het allerminst simpel. Als je ziet wat we erin steken om resultaat te halen, dan zijn dat dingen waar je ook mee vooruit kan. We koppelen punten aan een hele goed prestatie."

Thomas Verhaar maakte in zijn eerste basisplaats het openingsdoelpunt. Ook Paco van Moorsel stond voor het eerst aan de aftrap. "Ze hebben gehunkerd en dan mogen ze de wei in, als kalveren in de lente. En ze hebben geleverd. Dat is waar het om te doen is. Als technische staf is het prettig dat we een aantal spelers hebben die mee kunnen doen op meerdere posities."

Ondanks het veldoverwicht, werd de wedstrijd pas tien minuten voor tijd beslist. Pastoor maakte zich dan ook nog enige zorgen. "Hoe erg het tegen de veldverhoudingen in ook geweest zou zijn, als die bal op de lat erin was gegaan, dan staat het 1-1. Dan kun je misschien geen aantrekkelijk resultaat aan je spel koppelen. Als je na negentig minuten tijd één schot uit de tweede, misschien wel derde lijn weggeeft, dat moet dan wel kunnen denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner